Montage monoblock airco

Plaatsing vaste airco zonder buitenunit

Met onze warmer wordende zomers is een airconditioner in de woning ook zeker geen slecht idee. Een monoblock, ofwel een airco zonder buitenunit is de ideale vaste airconditioner.
Aangezien de airco geen buitenunit aan de gevel nodig heeft om zijn werk te doen, hoeft de monoblock airco niet in alle gevallen hoog op de muur bevestigd te worden. Zo is het ook mogelijk om deze meer ter hoogte van een standaard verwarming te plaatsen, mits er genoeg open ruimte rondom het monoblock blijft bestaan. De vrijheid die u voor de plek van bevestiging heeft, zorgt ervoor dat de airco niet altijd in het zicht hoeft te zitten.

Monoblock airco zelf installeren

De installatie van een airco zonder buitenunit is vrij eenvoudig. Deze modellen worden dan ook wel aangeduid als ‘plug and play‘ airconditioning. In tegenstelling tot de split airco’s behoeft het monoblock niet door een installateur geplaatst te worden.
Het enige dat nodig is voor de installatie, zijn 2 of 3 gaten in de gevel waardoor de lucht af- en aangevoerd kan worden. Deze gaten worden afgedekt met een gevelrooster, waardoor aan de buitenkant van de woning hiervan vrijwel niks meer te zien is. Elke airco produceert condenswater, wij adviseren daarom, als het kan en mag om deze water afvoerdrain standaard naar buiten (dit is het derde gat á 22mm of 33mm) te leiden doormiddel van de condenswaterslang.

Een ander voordeel van deze airco’s zonder buitenunit is dat ze beter geschikt zijn voor monumentale panden of panden waar toestemming van een VVE gevraagd moet worden bij een aanpassing aan de woning. Aangezien het aanzicht van de woning weinig verandering ondergaat bij plaatsing van een monoblock airco, wordt deze vorm van airconditioning in de meeste gevallen sneller geaccepteerd.

Airco laten installeren

Wilt u toch liever hulp krijgen van een monteur bij het installeren van de airco? Onze externe montage partners staan voor u klaar! Wij maken gebruik van vijf externe montage bedrijven door heel Nederland en België.

Montage:
Wij als de MonoblockSpecialist maken, in opdracht van u, gebruik van de diensten van enkele verschillende Montage bedrijven en deze staan volledig, als eigen ondernemingen, (ook financieel)  los van RoBeau VOF of de MonoblockSpecialist. Deze Montage bedrijven werken door heel Nederland en België en hanteren één vast bedrag voor montage per airco unit door heel Nederland. Deze kosten zijn slechts v.a. € 449,00 in Nederland voor één unit (all-in) door stenen buiten muren. (geen beton) Meerdere units, prijs in overleg. (montage prijzen voor België altijd op aanvraag)
Hierdoor weet u van te voren exact wat de montage kosten zijn. Geen financiële verrassingen meer achteraf!  Deze montage kosten zijn inclusief: voorrijkosten, uurloon, montage werkzaamheden en het boren van de benodigde lucht aan- en afvoer gaten door stenen muren (geen beton).  Deze montage bedrijven factureren u NA montage zelf, dit gaat buiten de levering en verantwoordelijkheid van RoBeau V.O.F om, u bent per slot van rekening zelf de opdrachtgever voor montage, daar hoeven wij als de MonoblockSpecialist niet tussen te zitten. Dit noemen wij eerlijk en transparant.


Het boren van de benodigde gaten

Het boren van de benodigde gaten in een stenen muur:  2x 160mm + 1x 22mm

Het aanbrengen van de ventilatie pijp

Meegeleverde constructie materiaal oprollen tot een lucht doorvoer pijp.

Buiten aanzicht geboorde gaten

Buiten aanzicht, geplaatste lucht kanalen door gevel,  plus condenswater afvoer.

Binnen aanzicht geboorde gaten

Binnen aanzicht geboorde gaten, inclusief geplaatste luchtkanalen en ophang beugel airco.

Het monteren van de airco

Afmonteren Innova 2.0

Buiten aanzicht - met vervangende muurroosters
Buiten aanzicht, met vervangende gevel roosters, inclusief 2mm vliegen gaas.

Wat als u een betonnen buitengevel heeft:
De standaard montage bedrijven kunnen niet door betonnen buitenmuren boren, (uitsluitend door stenen muren). Voor betonmuren maken wij, in opdracht van u gebruik van een specialistische betonboor bedrijf. (zoals b.v.Gino Mora en Nick Smith montage & betonboringen) Deze betonboor bedrijven komt bij u langs en boort de benodigde gaten in de betonmuur voor u. Tevens monteren ze daarna de airco op z’n plek!  De totale betonboor en montage kosten  komen dan op € 595,00 voor één unit.  Meerdere units, prijs in overleg .  De betonboor bedrijven factureren u NA montage zelf, dit gaat buiten de levering en verantwoordelijkheid van RoBeau V.O.F om, u bent per slot van rekening zelf de opdrachtgever in deze, daar hoeven wij als de MonoblockSpecialist niet tussen te zitten. Dit noemen wij eerlijk en transparant.


Nat betonboren
Om een betonnen muren te kunnen doorboren zal de betonborder NAT moeten boren. De monteur zal dit doen doormiddel van professionele  boormachine op statief voorzien van professionele waterafzuiging. Desalniettemin kan het voorkomen dat er wat water spetters ‘gemorst’ zal worden op uw vloer of wand. Dit is niet helemaal te voorkomen. Zowel RoBeau V.O.F. als mede firma King de Betonborder zijn niet aansprakelijk voor eventuele water schade, water spetters. De betonborder werkt zoveel mogelijk schoon en netjes. En zal ook de benodigde voorzorgsmaatregelen treffen als hij nat gaat boren om het eventuele ‘nevenschade’ zoveel mogelijk te beperken.


Zelf een beton border regelen kan en mag natuurlijk ook:
Deze speciale betonboor bedrijven komen dan evt. bij u uit de regio en  kunnen eventueel door u zelf, ‘ingehuurd’ worden. Het voordeel van ‘uw eigen’ betonborder bij u uit de regio te regelen is dat u bepaalt wanneer deze betonborder langskomt, u betaald zelf, na het boren van de benodigde gaten rechtsreeks aan de desbetreffende betonborder. Helder en transparant. Een bijkomstig voordeel, een plaatselijke betonborder kan meestal binnen een paar werkdagen komen boren, zodat u nog sneller kunt genieten van de koelte van een zelf gemonteerde airco.
Indien u zelf een betonborder regelt, en u wenst dat één van onze monteurs alsnog de airco komt afmonteren, dan kan dat tegen een reduceert tarief (ze hoeven echter niet meer te boren). Neemt u hier vrijblijvend contact met ons of met een van onze montage partners op.

Airconditioning voor verkoeling en verwarming*

Bij een airconditioning wordt vaak gedacht aan het koelen tijdens de zomermaanden. De meeste van onze monoblock airco’s hebben echter ook een verwarmingsfunctie. Hierdoor kan het hele jaar genoten worden van een aangename temperatuur in de woning.
Een airconditioner die zowel kan verwarmen als verkoeling kan bieden, is te herkennen aan het type HP. Wanneer de airconditioner alleen gebruikt kan worden om te verkoelen, dan is deze met SF aangegeven.

Let bij de aankoop daarom altijd goed op de omschrijving van het product, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

* Het verwarmend vermogen van een monoblockairco neemt sterk af bij buitentemperaturen lager dan +7 graden. Monoblockairco's kunt u niet als hoofd verwarming gebruiken. Wilt u wel blijven verwarmen, ook al komen de buitentemperaturen onder de 0 graden, dan kunt u beter gebruik maken van de Innova 2.0 elec monoblock airco. Deze Innova 12HP elec heeft een 1000 watt elektrisch verwarmend vermogen extra ingebouwd gekregen. De Silent Iverter of de Clima Puro die zelfs een verwarmings element van 1500 Watt ingebouwd hebben gekregen.  Deze type airco's blijven zelfs werken ook al zal de buitentemperatuur ver onder de nul graden zakken. (mist het condenswater via de meegeleverde condenswaterslang vorstvrij wordt afgedreven.)

Onze merken monoblock airconditioners

We bieden monoblock airconditioners van de merken Innova,  InViseOlimpia Splendid en mobiele airco’s van merken als Tosot. Daarnaast vindt u bij ons luchtreinigers van Carrier.

Officiële Innova dealer, dat extra beetje service

Wij van Monoblock Specialist zijn officiële dealer van Innova monoblock airco’s. Dit betekent dat wij direct contact hebben met de leverancier. Daarnaast kunnen wij u bij problemen met de airconditioner extra service bieden, mede wat betreft vervanging van onderdelen. Genoeg reden om een monoblock airconditioner bij Monoblock Specialist te kopen!

Hoeveel geluid maakt de monoblock airco?

Wij kunnen u vertellen dat een stille airco niet meer geluid maakt dan 50 db(A), maar dit is natuurlijk lastig in te beelden. Ook als we deze zouden vergelijken met het aantal decibel van vallende regen of een koffiezetapparaat, blijft het gissen naar het soort geluid dat de airco zal maken.

Om deze reden hebben wij onze showroom in Hengelo (Ov) en Wijchen ingericht zodat u enkele airco’s voor de aankoop kunt testen en horen.
Hier kunt u de monoblockairco's zien, horen, voelen en natuurlijk met elkaar vergelijken. Alles wat nodig is om een weloverwogen beslissing te maken over wat de beste monoblock airconditioner voor u is. Daarnaast kunnen wij u in onze showroom helpen met al uw vragen over de airconditioners zonder buitenunit. Maak wel vooraf even een afspraak wanneer u langs wilt komen.

Advies op maat

Het vinden van de juiste airconditioner kan vrij lastig zijn als u nog niet eerder een airco heeft aangeschaft. Dit begrijpen we heel goed! Speciaal hiervoor bieden wij iedereen een ‘advies op maat’ gesprek aan. Dit gesprek kan plaatsvinden op een door u gewenste locatie om hierin al uw mogelijkheden door te nemen.
De onkostenvergoeding á € 125,00 die wij vragen voor het adviesgesprek krijgt u volledig terug wanneer u overgaat tot de koop van een monoblock airconditioner inclusief installatie door ons.
(door de enorme aanvraag voor montage werkzaamheden, zit hier momenteel wel een wachttijd op, excuus hier voor)

Garantie op goede koeling

Bij ons worden alle airconditioners geleverd met een garantieperiode van 2 jaar. Zo heeft u gegarandeerd langere tijd plezier van uw airconditioning.

Levering

Alle artikelen worden rechtstreeks geleverd vanuit ons eigen magazijn te Hengelo en /of Wijchen of vanaf de fabrikant.
De verkoopprijzen in deze webshop zijn inclusief 21% BTW. Gratis bezorging binnen Nederland via onze vrachtvervoerder.
Gratis bezorging bij montage door RoBeau-Montage binnen Nederland.

Retourneren

Wilt u de gekochte monoblock airconditioner retourneren? Een ongebruikte airconditioner in de originele, gesloten verpakking kan onherroepelijk geretourneerd worden binnen 14 dagen. Aangezien we willen garanderen dat al onze monoblock airconditioners nieuw en ongebruikt zijn, is het niet mogelijk een recentelijk geïnstalleerde airco retour te sturen.

Vragen?

Heeft u vragen over onze monoblock airconditioners of wilt u graag langskomen in onze showroom te Wijchen?
Neem dan contact met ons op via info@RoBeau.nl  of telefonisch op +31 6 514 00 778.