MonoblockSpecilaist - Officieel Innova dealer

Innova  monoblock airco's zijn verkrijgbaar bij de officiële dealer: de MonoblockSpecialist.nl

Officieel Innova 2.0 dealer

MonoblockSpecialist - Officieel Innova 2.0 dealer

Innova Monoblock airco's

De MonoblockSpecialist heeft doorgaans de  9HP - 10HP - 12HP -12HP elec en de 15HP  op voorraad staan en kan deze ook direct leveren. 
Informeer direct  info@monoblockspecialist.nl  of bel ons:  06 - 514 00 778
Wenst u na het bezoek aan de showroom uw gewenste Innova monoblock airco direct vanuit ons centrale magazijn 'mee te nemen' , dat kan. Informeer naar de mogelijkheden.

 Innova 2.0 Monoblock airco


Als er vanwege esthetische of technische redenen geen mogelijkheid is om een buitendeel te plaatsen is er nu een oplossing, de Innova 2.0. Hiermee is het mogelijk om door middel van een monoblock constructie en twee gaten in de muur een aangenaam binnenklimaat te creëren. De zeer geluidsarme unit wordt binnen gemonteerd. Door middel van de twee ronde gaten wordt de lucht aangezogen en afgeblazen. Hiermee is het mogelijk een koelvermogen van maximaal 2,35kW te genereren. En een verwarmingsvermogen van maximaal 2,36kW op de compressor. Door een elektrisch verwarmingselement kan hier nog 1kW aan worden toegevoegd.
Om de lucht binnenshuis te kunnen koelen hebben gangbare airconditioners een kast in de buitenlucht nodig, deze condensatoren zijn groot, lelijk en onderhouds behoevend. Bovendien moeten er koelleidingen tussen de binnen- en buitenunit worden aan- gelegd die alleen door een STEK-gecertificeerde installateur aangesloten kunnen worden.
INNOVA presenteert met de Innova 2.0 een nieuwe benadering van airconditioning zonder buitenunit die de technologie van deze zogenaamde “monoblock” airco’s naar een nieuw niveau brengt. Geschikt voor ruimtes tot ± 100/120 m³ (12HP & 12HP elec.) 


Eenvoudig te bedienen airco

De Innova 2.0 Inverter airco is eenvoudig te bedienen via het tiptoets bedieningspaneel of via de meegeleverde afstandbediening, hiermee is de gewenste temperatuur in te stellen, de nachtstand te bedienen, de in- uitschakeltimer in te stellen en de koelende, verwarmende, ventilerende en de ontvochtigende werking te kiezen. Het bedieningspaneel is tevens te blokkeren om ongewenste bediening tegen te gaan.

De 2.0 Inverter toestellen zijn met het wifi netwerk te verbinden zodat u het toestel via de InovApp op uw smartphone of tablet ter plekke of op afstand kan bedienen. Deze app is er ook als browser versie voor uw computer.Let wel op dat u de nieuwste Innova app download (app met wit Innova logo)

Voor gebruik in een hotelkamer kan er ook gekozen worden om de minimum- en maximumwaarden te beperken om energie te besparen.

 

Efficiënt koelen en verwarmen met warmtepomp werking

De Innova 2.0 Inverter is naast koelen tevens in staat de ruimte te verwarmen door toepassing van warmtepomp technologie *, hierbij wordt de koelcyclus omgedraaid en wordt er warmte onttrokken aan de buitenlucht en aan de binnenlucht afgegeven, dit is een energiezuinige techniek om warmte te genereren waarbij voor iedere kW energie 3.22kW warmte geproduceerd wordt. De Innova 2.0 is hiermee het hele jaar door te gebruiken als efficiënt instrument om uw ruimte te koelen en eventueel te verwarmen*.

Van het gas af.....verwarmen met een monoblockairco?

Er komen steeds meer vragen binnen over "we willen van het gas' , kan dat met een monoblockairco. U kunt met bijna alle Monoblockairco ook verwarmen, echter houdt er rekening mee, alle monoblockairco's werken op het principe van een warmtepomp. Dat wil zeggen: hoe kouder het buiten wordt, des te minder verwarmend vermogen een monoblockairco overhoudt.

Het verwarmend vermogen van een monoblockairco neemt sterk af bij buitentemperaturen lager dan +7 graden. Monoblockairco's kunt u niet als hoofd verwarming gebruiken. Wilt u wel blijven verwarmen, ook al komen de buitentemperaturen onder de 0 graden, dan kunt u beter gebruik maken van de Innova 2.0 elec monoblock airco. Deze Innova 12HP elec heeft een 1000 watt elektrisch verwarmend vermogen extra ingebouwd gekregen. De Silent Iverter of de Clima Puro die zelfs een verwarmings element van 1500 Watt ingebouwd hebben gekregen.  Deze type airco's blijven zelfs werken ook al zal de buitentemperatuur ver onder de nul graden zakken. (mist het condenswater via de meegeleverde condenswaterslang vorstvrij wordt afgedreven.)

Een ander veel gebruikte oplossing, om te kunnen blijven verwarmen, is het gebruik van Infrarood Warmtepanelen. Deze kunt u 'stand alone' of in combinatie met elke monoblockairco gebruiken. Zie hiervoor onze speciale Infraroodwarmtepanelen website: WarmtepanelenExpert.nl


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Overzicht en samenvatting van de eigenschappen:

Koelende en verwarmende werking, de Innova 2.0 kan de lucht zowel koelen (max. 3.1kW) als verwarmen (max. 3.05kW*), als het toestel alleen voor koelen wordt gebruikt is een afvoer van het condenswater overbodig.

Slank design, met een diepte van slechts 165mm is de Innova 2.0 zeer ondiep en kan het eenvoudig in het interieur geïntegreerd worden, of een bestaande radiator vervangen.

Stille werking, door toepassing van de meest hoogwaardige onderdelen, dempingsmaterialen en -technieken is de Innova zo stil dat deze nauwelijks meer te onderscheiden is van een toestel met buitenunit, de inverter technologie en de stille, contactloze fanmotoren zorgen dat de geluidsproductie bij lage fansnelheid slechts 27dB is, deze nieuwe technieken zorgen dat niet de compressor maar de luchtsnelheid de grootste factor in geluidsproductie is geworden.

Laag energieverbruik, de inverter technologie en de BLDC fanmotoren besparen energie terwijl tegelijkertijd de werking door de inverter technologie krachtiger is, de ruimte zal sneller op de gewenste temperatuur zijn en met een lager energieverbruik op temperatuur gehouden worden.

Eenvoudige installatie, de Innova 2.0 kan zowel laag als hoog aan de muur geplaatst worden, door het ontbreken van een buitenunit is plaatsing eenvoudig, Het plaatsen van een ophangbeugel en lucht aan- en afvoerkanalen is voldoende. Hiervoor is geen STEK-gecertificeerde monteur nodig en hoeven geen koelmiddel-leidingen te worden aangesloten, hierdoor worden lekkages voorkomen en is de bedrijfszekerheid gegarandeerd.

Eenvoudige bediening, de Innova 2.0 is eenvoudig via het bedieningspaneel of de meegeleverde  afstandbediening te bedienen, met de timer functie is een in- of uitschakelmoment te kiezen en het bedieningspaneel is te blokkeren voor ongewenst gebruik.

Koeling, verwarming* en ontvochtiging, naast koelen is de Innova 2.0 met de warmtepomp tevens in staat de ruimte op een efficiënte manier te verwarmen, hierbij wordt warmte aan de buitenlucht onttrokken om de temperatuur binnen op een aangenaam niveau te brengen. Tevens is de Innova 2.0 met de ontvochtigingsfunctie in staat een woning, chalet, vakantiehuis of hotelkamer te ontvochtigen.

Bediening op afstand via smartphone, tablet of computer, de Innova 2.0 is Wifi-connected zodat u het toestel vanaf iedere locatie met internetverbinding kunt bedienen, hiermee kunt u de Innova 2.0 op afstand laten koelen, verwarmen of ontvochtigen zodat de ruimte reeds op een aangename temperatuur is als u arriveert of om een vakantiewoning vochtvrij te houden.

Nachtwerking, de Innova 2.0 heeft een speciale werkingsstand voor werking 's nachts, hierbij doet de airco na een uur de temperatuur met een graad stijgen, na het tweede uur stijgt de temperatuur weer met een graad, hierna blijft de temperatuur gelijk, en zal na 6 uur de airco in de stand-by modus schakelen. In de verwarmingsstand is de werking gelijk, alleen stijgt de temperatuur in plaats van dalen.

Zelf-afsluitende luchtroosters, als de airconditioner niet gebruikt wordt zijn de kleppen in de lucht aan- en afvoer gesloten zodat er geen vervuilingen zoals stof, pluizen of insecten in de luchtkanalen komen voor onderhoudsvrije, betrouwbare en hygiënische werking.

 

Montage Innova monoblock


De Innova 2.0 monoblock airco's zijn op zich heel eenvoudig te installeren. Het woord "installeren" is feitelijk niet eens van toepassing: "monteren" zou een betere omschrijving zijn. Een handige "Doe-Het-Zelver" kan dit in principe. Het meeste werk is het boren van de twee benodigde gaten door de (buiten) muur met een doorsnee van Ø162 mm (of bij de Innova 15HP,  Ø200 mm)
De Innova 2.0 wordt verder compleet geleverd, dat wil zeggen: inclusief muurplaat, 'geel' buismateriaal en kunststof buitenrooster. Middels de muurplaat weet u precies waar het gat dient te komen. En de Innova 2.0 is "plug & play". Dus u hoeft geen koudemiddel (R410A) toe te voegen of af te vullen! Als de Innova 2.0 eenmaal hangt: stekker in het stopcontact en "koelen maar" !

Mocht u de montage toch liever willen uitbesteden, dan kan, de MonoblockSpecialist werkt samen met o.a. extern montage bedrijf Robeau-Montage die ook het benodigde gaten in uw buitenmuur kan boren (geen beton). Dit ervaren montagebedrijf doet dit tegen een geringe vergoeding graag voor u zowel door heel Nederland als België.
De montage/installatie van een Innova 2.0 vereist geen speciale STEK-installateur. 

* verwarmend vermogen neemt af bij buitentemperaturen lager dan +7 graden. Monoblockairco's kunt u niet als hoofd verwarming gebruiken. Wilt u wel blijven verwarmen, ook al komen de buitentemperaturen onder de 0 graden, dan kunt u beter gebruik maken van de Innova 2.0 elec monoblock airco. Deze Innova 12HP elec heeft een 1000 watt elektrisch verwarmend vermogen extra ingebouwd gekregen. Deze blijft werken ook al zal de buitentemperatuur ver onder de nul graden zakken.