Deze roosters werken zonder de geveerde kleppen van de standaard meegeleverde kunststof roosters van de Innova 2.0 Monoblock airco’s.

Deze roosters zijn geschikt voor toepassing:

  • In dunne muren waarbij de naar binnen openende kleppen niet ver genoeg open zouden kunnen.
  • In situaties waarbij de de wind het openen/sluiten van de kleppen kan beïnvloeden.
  • In gevallen dat men 'slapeloze nachten' ondervindt van het geklepper door de wind, van de originele kleppen roosters.
  • In situaties waarbij een muur of andere blokkade dicht tegenover de lucht in/uitlaat staat, de roosters kunnen dan gebruikt worden om de luchtstroom weg van de luchtinlaat te richten zodat deze geen warme lucht aanzuigt.

Deze roosters zijn is in één uitvoeringen leverbaar; uitsluitend met gaas, het gaas is zinvol om vervuilingen als pluizen, bloesems en insecten tegen te houden, hierbij blijft de binnenzijde van de monobolock airco beter schoon wat water lekkage kan voorkomen (als er veel vervuilingen in de airco belanden kunnen deze het water uit de condenswater-opvangbak absorberen en dit water daardoor over de rand laten lopen).

Het gaas (10mm of 2mm) geeft wel wat extra luchtweerstand, wat bij standaard montages geen probleem hoeft te zijn, maar als de muur dikker is dan ca.  65cm of als de buizen niet helemaal recht zijn geeft dit al wat extra weerstand waardoor zodat de capaciteit om warmte of koude af te voeren wat beperkt kan worden. Wij raden u wel aan, om regelmatig te controleren of er geen vuil, bladeren of ander materiaal de lucht doorvoer belemmerd waardoor de koel capaciteit achteruit kan gaan van uw monoblockairco.

Door de stevige constructie in aluminium zijn deze roosters ook wat meer vandalisme-bestendig, wat voor situaties waar de roosters bij de stoep of de openbare weg geplaatst zijn zinvol kan zijn.

De roosters steken ook minder uit dan de standaard kleppen voor een zo subtiel mogelijk aanzicht.

Net als de standaard kleppen zijn de roosters ook in een RAL kleur te spuiten om zo min mogelijk op te vallen.
Er zijn roosters bij de MonoblockSpecialist in de volgende kleuren te verkrijgen: aluminium, wit, zwart en grijs.

Let wel; deze roosters zijn niet op te vouwen zoals de standaard roosters dus kunnen ze niet zo eenvoudig van binnen gemonteerd worden, op zich zou het wel moeten lukken door bijvoorbeeld een touwtje van binnen naar buiten te werpen en het rooster daaraan naar boven te trekken.

SET Gevelrooster ø160mm grijs incl. 2mm gaas

SET Gevelrooster ø160mm zwart incl. 2mm gaas

SET Gevelrooster ø160mm wit incl. 2mm gaas

SET Gevelrooster ø160mm aluminium incl. 10mm gaas

SET Gevelrooster ø 200mm grijs incl. 2mm gaas

SET Gevelrooster ø 200mm wit incl. 2mm gaas

SET Gevelrooster ø 200mm zwart incl. 2mm gaas