Metropolis

Metroplois premium monoblock airco is verkrijgbaar bij de officiële dealer dé MonoblockSpecialist.nl

Metropolis premium

Dit product is uitverkocht en komt niet meer terug in ons assortiment


 Metropolis premium airco's zijn airco's zonder buitenunit (zogenaamde "monoblock" systeem) en de goedkoopste in de Benelux! Zonder in te boeten op kwaliteit en functionaliteit, want naast dat de Metropolis airco uitstekend kan koelen, kan dit innovatieve apparaat ook ventileren, ontvochtigen en volwaardig verwarmen!  Bovendien is de Metropolis verrassend eenvoudig te monteren, zowel voor de doe-het-zelver, als voor de professionele installateur. Dat scheelt behoorlijk in de installatiekosten ten opzichte van de split-systemen!
De Metropolis monoblock airco’s van de MonoblockSpecialist zijn de betaalbare, ideale oplossing als u geen ruimte hebt om op uw dak of aan de gevel een buitenunit te monteren. Of als u juist omwille van esthetische redenen geen buitenunit wenst! Immers, één of meerdere van deze buitenunits ontsieren veelal de uitstraling van uw woning, of deze nu strak, modern of juist klassiek of zelfs monumentaal is. In dat laatste geval kan het zelfs zijn dat dergelijke units niet eens geplaatst mogen worden als Monumentenzorg dat niet toestaat.  De Metropolis Premium airco kan niet alleen uitstekend koelen, ventileren en ontvochtigen, maar ook als volwaardige verwarming kan fungeren? Van binnen geplaatst aan de buitenmuur vraagt het Metropolis monoblock systeem slechts 2 doorgangen van binnen naar buiten van Ø166 mm. En deze doorgangen zijn met fraaie roosters, die in een overschilderbare versie standaard worden bijgeleverd af te werken. Vergelijkt u dit met bijvoorbeeld een uitblaasrooster van een afzuigkap in de gevel.

Metropolis monoblock:

  • Laag geluidsniveau
  • Lage energiekosten dankzij het hightech ventilatiesysteem.
  • Compact en licht: vanaf 41 kg (afhankelijk van welk type).
  • Afstandsbediening: simpel en vanzelfsprekend.
  • Condenswater afvoer, wordt via lucht in- uitvoer naar buiten afgevoerd.
  • Metropolis 10HP premium en 12HP premium zijn voorzien van een verwarmings functie (tot buitentemperaturen rond -10 °C). 
  • Koelmiddel: R410A
  • Slecht 2 boorgaten door de muur van Ø166 mm.
  • Garantie: 2 jaar

Montage
De Windy monoblock airco's zijn op zich heel eenvoudig te installeren. Het woord "installeren" is feitelijk niet eens van toepassing: "monteren" zou een betere omschrijving zijn. Een handige "Doe-Het-Zelver" kan dit in principe. Het meeste werk is het boren van het benodigde gat door de (buiten) muur! 
U heeft twee ventilatie gaten vandit Ø166 mm in uw buiten muur nodig. 
De Metropolis wordt verder compleet geleverd, dat wil zeggen: inclusief muurplaat, buismateriaal en kunststof buitenrooster. Middels de muurplaat weet u precies waar het gat dient te komen. En de Metropolis is "plug & play". Dus u hoeft geen koudemiddel (R410A) toe te voegen of af te vullen! Als de Metropolis eenmaal hangt: stekker in het stopcontact en "koelen of verwarmen maar" !

Mocht u de montage toch liever willen uitbesteden, dan kan, de MonoblockSpecialist werkt samen met een extern montage bedrijf Robeau-Montage die ook de benodigde gaten in uw buitenmuur boort (geen beton). Dit montage bedrijf doet dit tegen een geringe vergoeding graag voor u zowel door heel Nederland als België. De montage/installatie van een Metropolis vereist geen speciale STEK-installateur. 

Showroom

Toch liever eerst een Metropolis in werking zien- en of horen, dat kan. Wij hebben in Apeldoorn een showroom waar deze monoblock bedrijfsklaar hangt. Wij nodigen u graag uit om hier, uiteraard op afspraak, een kijkje te komen nemen.