Innova 2.0 12HP - elec - 2.35 kW + 1000W

2.35 kW
Innova 2.0 12HP elec 1kW
6020728-elec
  Levertijd:± 3-4 dagen afhankelijk van transporteur
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer

Innova 2.0 12HP - elec | MonoblockSpecialist.nl

(12HP ELEC is een 'gewone' Innova 12HP met extra verwarmend vermogen van 1000 Watt)

officieel Innova 2.0 dealer 
officieel Innova 2.0 dealer voor Nederland & Belgie


De Innova 2.0 Inverter 12HP elec  2.35 kW  + 1KW (ELEC is een 'gewone' Innova 12HP met extra verwarmend vermogen van 1000 Watt) is het absolute topmodel onder de monoblock airco's, met een hoge efficiëntie en koelcapaciteit door de Inverter technologie is de 2.0 12 HP elec in staat ruimten tot ca. 48m³ of te wel ca. 100m³ te koelen en te verwarmen. De 2.0 Inverter 12HP elec is via de Wifi verbinding op afstand te bedienen.

De Innova 2.0 12 HP elec heeft twee gaten in de buitenmuur nodig van elk  Ø162mm. De afstand tussen de gaten bedraagt slecht 293 mm

Eenvoudig te installeren, minimale invloed op het buitenaanzicht

De Innova 2.0 Inverter is eenvoudig, zonder de noodzaak van de aansluiting van koelmiddelleidingen te installeren, de airco is laag of hoog aan de (buiten)muur op te hangen, het toestel wordt inclusief installatiemateriaal zoals lucht aan- en afvoerbuizen, ophangmateriaal en automatische open- en dichtklappende buitenluchtroosters geleverd die van binnenuit te installeren zijn. Kijk onder "downloads" voor de installatie handleiding.

Het toestel is door uzelf of uw aannemer/klusbedrijf / installateur te plaatsen, tevens kunnen wij u een prijsopgave doen voor plaatsing door onze installatiepartners.

De 2.0 Inverter toestellen zijn zowel hoog als laag op te hangen, als het toestel hoog opgehangen wordt is het aan te raden de optionele onderplaat te monteren voor een nette afwerking aan de onderzijde.

Eenvoudig te bedienen

De Innova 2.0 Inverter airco is eenvoudig te bedienen via het tiptoets bedieningspaneel of via de meegeleverde afstandbediening, hiermee is de gewenste temperatuur in te stellen, de nachtstand te bedienen, de in- uitschakeltimer in te stellen en de koelende, verwarmende, ventilerende en de ontvochtigende werking te kiezen. Het bedieningspaneel is tevens te blokkeren om ongewenste bediening tegen te gaan.

De 2.0 Inverter toestellen zijn met het wifi netwerk te verbinden zodat u het toestel via de InovApp op uw smartphone of tablet ter plekke of op afstand kan bedienen. Deze app is er ook als browser versie voor uw computer.

Voor gebruik in een hotelkamer kan er ook gekozen worden om de minimum- en maximumwaarden te beperken om energie te besparen.

Efficiënt koelen en verwarmen met warmtepomp werking

 De Innova 2.0 elec Inverter is naast koelen tevens in staat de ruimte te verwarmen door toepassing van warmtepomp technologie, hierbij wordt de koelcyclus omgedraaid en wordt er warmte onttrokken aan de buitenlucht en aan de binnenlucht afgegeven, dit is een energiezuinige techniek om warmte te genereren waarbij voor iedere kW energie 3.22kW warmte geproduceerd wordt. De Innova 2.0 is hiermee het hele jaar door te gebruiken als efficiënt instrument om uw ruimte te koelen en te verwarmen.

 Als de Innova 2.0 12HP elec bijvoorbeeld door zonne-energie van stroom wordt voorzien is er geen duurzamere manier om te koelen en verwarmen denkbaar!

Geschikt voor ruimtes tot ±100m³

Invertertechnologie voor energiezuinige en krachtige werking
De Inverter technologie zorgt  ervoor dat de Innova 2.0 de temperatuur sneller doet dalen en vervolgens deze temperatuur met minder energieverbruik op peil houdt. Een airco met inverter technologie is in staat de koelende werking van de compressor te variëren, waardoor deze extra koelt in het begin, en op een constante, lagere snelheid hoeft te draaien als de temperatuur op peil gehouden dient te worden. Een conventionele compressor kan alleen maar op één snelheid draaien waardoor deze alleen maar aan en uit kan, dus in plaats van continu te koelen zal een conventionele airco steeds in- en uitschakelen wat meer geluid produceert en meer stroom verbruikt. In de 2.0 wordt de nieuwste Inverter compressor van Mitsubishi toegepast. De BLDC borstelloze motortechniek reduceert stroomverbruik, vergroot de capaciteit en elimineert vibraties, deze moderne elektromotoren worden ook voor de ventilatoren in het toestel toegepast voor stille, trillingsvrije en energiezuinige werking.
 
De voordelen van een inverter airco als de Innova 2.0 Inverter zijn:
 • Circa 30% minder stroomverbruik
 • De gewenste temperatuur wordt sneller bereikt
 • 30% minder tijd nodig om op te starten
 • Stillere werking
 • Geen vibraties
 • Minder temperatuur-fluctuaties in de ruimte


Afmetingen (bxhxd) : - 1010 x 549 x 165 mm* verwarmend vermogen neemt af bij buitentemperaturen lager dan +7 graden, waarna het verwarmings element de verwarm functie overneemt met 1000 Watt verwarmend vermogen. Monoblockairco's kunt u niet als hoofdverwarming gebruiken.


* Het verwarmend vermogen van een monoblockairco neemt sterk af bij buitentemperaturen lager dan +7 graden. Monoblockairco's kunt u niet als hoofd verwarming gebruiken. Wilt u wel blijven verwarmen, ook al komen de buitentemperaturen onder de 0 graden, dan kunt u beter gebruik maken van de Innova 2.0 elec monoblock airco. Deze Innova 12HP elec heeft een 1000 watt elektrisch verwarmend vermogen extra ingebouwd gekregen. De Silent Iverter of de Clima Puro die zelfs een verwarmings element van 1500 Watt ingebouwd hebben gekregen.  Deze type airco's blijven zelfs werken ook al zal de buitentemperatuur ver onder de nul graden zakken. (mist het condenswater via de meegeleverde condenswaterslang vorstvrij wordt afgedreven.)
Innova 12HP elec - monoblock airco
Roterende DC Inverter

Nom. koelcapaciteit: - 2.35 kW
Max. koelcapaciteit (dual power) : - 3.10 kW
Min. koelcapaciteit: - 0.92 kW
Nom. verwarmingscapaciteit (2) : - 2.36 kW
Capaciteit elektrisch element: - 1000 Watt.
Verwarm capaciteit (dual power) : - 3.05 kW
Minimale verwarmings capaciteit: - 0.79 kW
Stroomverbruik bij koelen (1) : - 730 W
Stroomverbruik bij verwarmen (2) : - 720 W
Ontvochtigings capaciteit: - 0.9 L/H
Voeding: - 230 volt  - 1 fase  - 50 Hrz.
EER: - 3.22 W/W
COP: - 3.28 W/W
Energie klasse bij koelen (5): - A+
Energie klasse bij verwarmen (5): - A
Ventilator snelheid in/uit: - 3
Maximale luchtstroom in/uit: - 400 / 480 m³/h
Gemiddelde luchtstroom in/uit: - 320 / 390 m³/h
Minimale luchtstroom in/uit: - 270 / 340 m³/h
Afmetingen (bxhxd) : - 1010 x 549 x 165 mm
Gewicht: - 48.5 KG
Minimale geluidsniveau (4) : - 27 dB(a)
Maximale geluidsniveau(4) : - 41 dB(a)
Geluidsniveau binnenshuis (7) : - 58 dB(a)
Diameter wandgaten: - ø162 mm
Afstand tussen wandgaten: - 293 mm
Diameter waterafvoer/drain: - ø20mm of intern
Koelmiddel: - R32
Maximaal te koelen ruimte (6) : ± 100 - 120 m³
Maximale te verwarmen ruimte: ± 20m²

testcondities:

(1) Buitenluchttemperatuur: 35°C, relatieve vochtigheid: 50%, omgevingstemperatuur: 27°C, relatieve vochtigheid 50%. Prestaties volgens EN14511(2) Energie classificatie volgens richtlijn 626/2011(3) Externe luchttemperatuur 7°C, relatieve vochtigheid 72% / omgevingstemperatuur 20°C, relatieve vochtigheid 28%, Prestatie volgens UNI13141-7(4) Geluidsdruk aan systeemzijde gemeten in semi-echovrije kamer op een afstand van 2,0 meter.(6) Onder ideale omstandigheden met goede isolatie(7) Gemeten op 2 meter afstand / dual power / omgevingstemperatuur 20°C, relatieve vochtigheid 28%, Prestatie volgens UNI13141-7

Operationele limieten:

Temperatuur Min. in koeltemperatuur 18°C
Temperatuur Max. in koelen kamer 32°C / temperatuur buiten 43°C
Temperatuur Min. in verwarmen kamer 5°C
Temperatuur Max. in verwarmen kamer 25°C / temperatuur buiten 18°C

Specificaties verstrekt door producent Innova, Italië.

Overzicht en samenvatting van de eigenschappen Innova 2.0:

 • Koelende en verwarmende werking, de Innova 2.0 kan de lucht zowel koelen (max. 3.1kW) als verwarmen (max. 3.05kW), als het toestel alleen voor koelen wordt gebruikt is een afvoer van het condenswater overbodig.
 • Slank design, met een diepte van slechts 165mm is de Innova 2.0 zeer ondiep en kan het eenvoudig in het interieur geïntegreerd worden, of een bestaande radiator vervangen.
 • Stille werking, door toepassing van de meest hoogwaardige onderdelen, dempingsmaterialen en -technieken is de Innova zo stil dat deze nauwelijks meer te onderscheiden is van een toestel met buitenunit, de inverter technologie en de stille, contactloze fanmotoren zorgen dat de geluidsproductie bij lage fansnelheid slechts 27dB is, deze nieuwe technieken zorgen dat niet de compressor maar de luchtsnelheid de grootste factor in geluidsproductie is geworden.
 • Laag energieverbruik, de inverter technologie en de BLDC fanmotoren besparen energie terwijl tegelijkertijd de werking door de inverter technologie krachtiger is, de ruimte zal sneller op de gewenste temperatuur zijn en met een lager energieverbruik op temperatuur gehouden worden.
 • Eenvoudige installatie, de Innova 2.0 kan zowel laag als hoog aan de muur geplaatst worden, door het ontbreken van een buitenunit is plaatsing eenvoudig, Het plaatsen van een ophangbeugel en lucht aan- en afvoerkanalen is voldoende. Hiervoor is geen STEK-gecertificeerde monteur nodig en hoeven geen koelmiddel-leidingen te worden aangesloten, hierdoor worden lekkages voorkomen en is de bedrijfszekerheid gegarandeerd.
 • Eenvoudige bediening, de Innova 2.0 is eenvoudig via het bedieningspaneel of de meegeleverde  afstandbediening te bedienen, met de timer functie is een in- of uitschakelmoment te kiezen en het bedieningspaneel is te blokkeren voor ongewenst gebruik.
 • Koeling, verwarming* en ontvochtiging, naast koelen is de Innova 2.0 met de warmtepomp tevens in staat de ruimte op een efficiënte manier te verwarmen, hierbij wordt warmte aan de buitenlucht onttrokken om de temperatuur binnen op een aangenaam niveau te brengen. Tevens is de Innova 2.0 met de ontvochtigingsfunctie in staat een woning, chalet, vakantiehuis of hotelkamer te ontvochtigen.
 • Bediening op afstand via smartphone, tablet of computer, de Innova 2.0 is Wifi-connected zodat u het toestel vanaf iedere locatie met internetverbinding kunt bedienen, hiermee kunt u de Innova 2.0 op afstand laten koelen, verwarmen of ontvochtigen zodat de ruimte reeds op een aangename temperatuur is als u arriveert of om een vakantiewoning vochtvrij te houden.
 • Nachtwerking, de Innova 2.0 heeft een speciale werkingsstand voor werking 's nachts, hierbij doet de airco na een uur de temperatuur met een graad stijgen, na het tweede uur stijgt de temperatuur weer met een graad, hierna blijft de temperatuur gelijk, en zal na 6 uur de airco in de stand-by modus schakelen. In de verwarmingsstand is de werking gelijk, alleen stijgt de temperatuur in plaats van dalen.
 • Zelf-afsluitende luchtroosters, als de airconditioner niet gebruikt wordt zijn de kleppen in de lucht aan- en afvoer gesloten zodat er geen vervuilingen zoals stof, pluizen of insecten in de luchtkanalen komen voor onderhoudsvrije, betrouwbare en hygiënische werking.
* Het verwarmend vermogen neemt sterk af bij buitentemperaturen lager dan +7 graden. Monoblockairco's kunt u niet als hoofd verwarming gebruiken. Wilt u wel blijven verwarmen, ook al komen de buitentemperaturen onder de 0 graden, dan kunt u beter gebruik maken van de Innova 2.0 elec monoblock airco. Deze Innova 12HP elec heeft een 1000 watt elektrisch verwarmend vermogen extra ingebouwd gekregen. Of de Silent Iverter of de  zelfs een verwarmings element van 1500 Watt ingebouwd hebben gekregen.  Deze blijven zelfs werken ook al zal de buitentemperatuur ver onder de nul graden zakken. (Voor beide merken is van toepassing: mist de condenswater via de meegeleverde condenswaterslang vorstvrij wordt afgedreven.)
Gerelateerde Producten