Unico TOWER 12HP inverter 2.45 kW

Unico Pro 12HP
Unico TOWER 12HP inverter
    Levertijd:levertijd ± 14 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Olimpia Splendid Unico TOWER inverter (koelen + verwarmen)
Koelcapaciteit 2.45kW 
(tijdelijk uitverkocht)

De Italiaanse fabriek Olmpia Splendid is er met de Unico Tower Inverter monoblock airco in geslaagd een bijzonder apparaat te ontwikkelen binnen het totale aanbod van monoblock airco’s.

Met z’n breedte van slechts 47 cm (en een hoogte van bijna 140 cm) is deze airco speciaal bedoeld voor smalle muren waar een horizontaal model niet past. Omdat ook de dikte van de TOWER slechts 18,5 cm bedraagt, zal het apparaat niet snel “in de weg zitten” in de ruimtes waar de Tower wordt geplaatst.

De geluidsproductie is zonder meer bescheiden en de bediening is eenvoudig en logisch. Naast de bijgeleverde functionele afstandsbediening is de Unico Tower, net als alle andere Unico modellen overigens, te bedienen middels de (gratis te downloaden) Olimpia Splendid App. indien er een WiFi ondersteuning is (optie)

De Unico Tower heeft inverter techniek en kan koelen en verwarmen. De montage is eenvoudig en kan door een (handige) doe-het-zelver worden gerealiseerd. Het meest “ingewikkelde” is het boren van de gaten (twee grote en één kleine) in de buitenmuur, waar het apparaat dient te worden gemonteerd.

Neem contact met ons op indien u vragen hebt, of maak een (vrijblijvende) afspraak in onze showroom in Apeldoorn waar u binnenkort de Unico TOWER zelf kunt ervaren. Standaard wordt elke Olimpia Splendid monoblockairco geleverd zonder Wifi module, deze zijn los te bestellen.


Elke airco produceert condenswater, wij adviseren daarom, als het kan en mag om deze drain standaard naar buiten te leiden doormiddel van het meegeleverde condenswaterslang. Extra boorgat van 20mm is hier voor vereist.


* Het verwarmend vermogen neemt sterk af bij buitentemperaturen lager dan +7 graden. Monoblockairco's kunt u niet als hoofd verwarming gebruiken. Wilt u wel blijven verwarmen, ook al komen de buitentemperaturen onder de 0 graden, dan kunt u beter gebruik maken van de Innova 2.0 elec monoblock airco. Deze Innova 12HP elec heeft een 1000 watt elektrisch verwarmend vermogen extra ingebouwd gekregen. Of de Silent Iverter of de  zelfs een verwarmings element van 1500 Watt ingebouwd hebben gekregen.  Deze blijven zelfs werken ook al zal de buitentemperatuur ver onder de nul graden zakken. (Voor alle monoblockairco's is van toepassing: mits de condenswater via de meegeleverde condenswaterslang vorstvrij wordt afgedreven.)
Technische gegevens
Model Unico TOWER 12HP inverter
Koelcapaciteit in kW - nominaal 2,45 kW
Koelcapaciteit in kW min-max (inverter) 1,45 - 2,95 kW
Verwarmingscapaciteit in kW 2,55 kW
Verwarmings gscapaciteit min - max (inverter) 1,45 - 3,1 kW
Maximale inhoud te koelen ruimte ** ca 85 m³
Elektrisch vermogen bij koelen 1,7 kW
Elektrisch vermogen bij verwarmen 1,4 kW
EER (energy Efficiency ratio) klassse bij koelen A (2,6)
COP (Coefficent Of Performance) waarde 3,1
Aantal standen ventilator 3 + auto
Geluidsnivaeu binnen (min-max) in dB/A SPL 27 - 40 dB/A
Geluidsnivaeu buiten (min-max) in dB/A SPL ***
Geluidsnivaeu binnen (max) conform EN12012 -LWA 57 dB/A
Ontvochtigingscappaciteit (liters per uur) 1,0 L/uur
Koelmiddel R410-a
Buiten temperatuur range (min-max) in °C -10/+43°C
Stroomaansluiting 230V / 50Hz
Afmetingen B x H x D (in CM) 47 x 139,0x 18,5 cm
GWP 2088 (Global Warming Potential) 2088
Muurdoorsnede in- en uitvoer (in MM) 2x ø162mm 
Afstand tussen gaten
Artikel nummer
Luchthoeveelheid IN (Laag Middel Hoog) m³/uur
Luchthoeveelheid UIT (Laag Middel Hoog) m³/uur
Gewicht 54 Kg